Al
604
klanten gaven ons een review op Kiyoh
Hoe werkt huren bij Zoef.com?
Sluiten
Stap 1

Stap 1

Kies uw producten
en plaats uw order / offerte

Stap 1

Stap 2

Wij kiezen de beste
leverancier voor u uit

Stap 1

Stap 3

Wij zorgen er voor dat alles
wordt geregeld

Dronken jij zal je dankbaar zijn

Hoe bereid je je voor op een festival?

Awakenings, Pinkpop, Down the Rabbit Hole, Best Kept Secret, North Sea Jazz, Bospop en nog veel, veel meer. Elke zomer weer kun je je geluk op aan de festivals. Doorgewinterde festivalgangers weten ongetwijfeld hoe ze dagenlang kunnen feesten zonder te crashen. Maar ben je festival-maagd of heeft jouw aanpak tot dusver geleid tot een dagenlange kater, een schilferige roodverbrande huid en het missen van de helft van die vette bands, live-acts of dj’s, dan hebben we hier een lijstje tips om optimaal te genieten van het festivalseizoen.
 

Water is je nieuwe beste vriend

Huh? Maar je bent op een festival! Jij hebt niks anders voor ogen dan kratten bier of liters wijn achterover slaan. Ja, leuk, maar morgen piep je wel anders. Drink af en toe tussendoor een glas of fles water - dan houd je het feestvieren ook langer vol. En wees helemaal wijs en zet alvast een flesje klaar naast je (lucht)bed of matje. En wow, wat ben jij een oude rot zeg; je legt ook alvast die strip paracetamol klaar. Dronken jij zal je dankbaar zijn. Neem dus een flesdopje mee. Zo kun je je waterflesje vullen en makkelijker dansen (check de Flesticap even).
 

Omnomnom

Shiiiit, wat is dat festival-voer duur zeg. Je betaalt al snel 2,5 muntjes of meer - wat over het algemeen meer dan €7 is voor een hapje. En met acht (of zelfs meer) uur per dag feesten ben jij hongerig. Smokkel dus ook droogvoer mee (mueslirepen, koekjes etc.) wat niet erg is als het tot kruimels verpulverd wordt in je tas. 

Maak voor je grote maaltijden wel gebruik van de vette happen en ietwat ongezonde lekkernijen aldaar: je lichaam heeft de koolhydraten en suikers hard nodig. En onthoud dit vooral wanneer je aan 't einde van de avond loopt te zwalken. Een smeuïge pita kaas kan nog wel eens de redding zijn morgenochtend in het voorkomen van een kater.
 

Toch het gevecht aangaan met die rotkat

Nee hè? Ondanks al je goede voorbereidingen heb je toch een kater. Onze favoriete oplossing? Goed eten. Twee goede kater-bestrijders zijn banaan en honing. Combineer ze tot een smoothie of fix een bananenpannenkoek (echt, het is minder moeite dan je denkt). Of aanvallen op een dikke omelet gedrenkt in kaas.
 

Op locatie

Kampeer je op het festival? Uiteraard wil je de echte festivalsfeer proeven maar pas wel op dat je niet te veel meekrijgt. Zet je tent bijvoorbeeld ver van de toiletten, douches en voetpaden en zorg dat ‘ie hoog staat. Mocht het regenen, verandert je kleine vallei anders in een klein meer. Je luchtbed kan er tegen maar de rest van je spullen zal je minder dankbaar zijn. En een beetje schaduw kan ook erg handig zijn wanneer het hartje zomer is. Je wordt namelijk meteen je tent uitgebrand door de hitte, en dat al om 7 uur ‘s ochtends (terwijl je net 2 à 3 uur slaapt).

Een goede buur is beter dan een verre vriend


Links laten liggen en genieten

Doof op je 50e of toch die oordopjes mee?

Doe het veilig

We hebben het hier niet over seksuele voorlichting maar over je bezittingen. Met zoveel mensen aanwezig zitten er geheid een paar rotte eieren tussen die je graag van je welverdiende euro’s of glanzende smartphone ontdoen. Bewaar geen van beiden in je kontzak: draag ze op je lijf, onder bijvoorbeeld je shirt. Ook heb je niet die tig pasjes en je portemonnee nodig; met je ID, geld en tickets zit je al aan de max. Liever geen zorgen maken maar lekker feesten? Neem gewoon zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee. Eventueel kun je een fannypack of heuptasje dragen, is tegenwoordig weer lekker 'in'.
 

Heb het leuk

Ja, duh. We bedoelen eigenlijk ook met andere mensen. Grote kans dat je met een groep vrienden gaat waarbij er wellicht wel één of twee mensen bijzitten die je niet heel goed verdragen kan. Lekker links laten liggen en genieten. Genoeg andere (on)bekende mensen om lol mee te hebben. En onthoud ook dat een goede buur beter is dan een verre vriend dus wees lief voor hen want wie weet heb je ze nog eens nodig als je niet naar onze tips luistert.
 

Neem weinig, maar onontbeerlijke spullen mee

Natuurlijk houdt dit ook een retecoole (set) festivaloutfit(s) in en jij bent zo link dat je wel zorgt voor makkelijk combineerbare dingen: zo doorsta jij wind, regen én kou. Oh en je hebt geld, een telefoon en wat eten. Klaar? Nee, bijna. Check even onze lijst en dan kun je er wel tegenaan.

Sowieso in je rugtas:  

 • check een paar dagen voor vertrek alles (tickets uitgeprint of als PDF opgeslagen op je telefoon? Tent niet kapot? Etc., etc.)
 • zonnebrandcrème én after-sun
 • poncho
 • fles water en dopje
 • oude, comfortabele schoenen en laarzen (regen, modder; ja je bent wel in Nederland hè?)
 • toiletpapier
 • paracetamol en pleisters
 • oordopjes (heerlijk die loeiharde muziek, maar wil je echt al doof zijn op je 50e?)
 • aanstekers
 • powerbank voor  je telefoon (of geluid uit, schermresolutie laag, uit terwijl je slaapt etc.)
 • vuilniszakken en tape
 • condooms (ja, tóch die seksuele voorlichting. Maar wat zou jij balen als je daar de liefde van je leven tegenkomt en je zit zonder.)
 • Warme kleding voor de koude nachten