Al
604
klanten gaven ons een review op Kiyoh
Hoe werkt huren bij Zoef.com?
Sluiten
Stap 1

Stap 1

Kies uw producten
en plaats uw order / offerte

Stap 1

Stap 2

Wij kiezen de beste
leverancier voor u uit

Stap 1

Stap 3

Wij zorgen er voor dat alles
wordt geregeld

Super size je movie night met de beste snacks

Snacks om je movie night mee af te maken

Het beste gerecht voor een goede movie night bevat slechts een handjevol ingrediënten. Men neme een comfortabele bank, enkele vrienden, een paar goede films en wat lekkere versnaperingen. De eerste twee zijn vaak makkelijk te regelen, er zijn meer films online te vinden dan de meeste filmfanaten kunnen afstrepen en die snacks, daar kan nog wel wat variatie in. Check even de onderstaande ideeën voor wat inspiratie. Tip: niet doen met een lege maag terwijl je de supermarkt inloopt. Tenzij je vanavond een vijf-gangen diner van snacks op tafel wilt zetten natuurlijk.

De bioscoop na-apen

Snacken kan uiteraard lekker makkelijk en traditioneel – de klassiekers worden immers niet voor niets zoveel gepeuzeld. Denk hierbij aan popcorn, chips met of zonder dip, m&m’s of katja biggetjes, borrelnootjes of een bittergarnituurtje (lekker Hollands). Laat het ook gewoon gehaktballen regenen als je daar zin in hebt.

Think outside of the popcorn-box

In plaats van al die saaie, geprepareerde snacks, kun je natuurlijk ook zelf wat maken. Dat hoeft niet à la Jamie Oliver met 20 ingrediënten voor een super-de-luxe haute cuisine snack. Denk bijvoorbeeld aan wraps met wat jij lekker vindt erop.
 

Idee: roomkaas met zalm en avocado. Maximale bereidingstijd van 5 minuten. Of gebruik de restjes die rondslingeren in je (koel)kast en doe ze op de wraps. Als jij dat nou lekker vindt, kun je bijvoorbeeld haring, pindakaas, blauwe schimmelkaas en stukjes eierkoek erop doen. Lijkt ons niet te vreten maar wat jij wilt natuurlijk – wij vellen geen oordeel.

Voor de fitgirls/guys onder ons

Niet iedereen houdt van overheerlijke, vettige rommel als snacks. Als je het liever wat gezonder doet kun je een fruitsalade ook beschouwen als een gezonde snack. Mits je wel een echte zoetekauw bent. Als je nou zelf ook niet zo gauw een oordeel velt, probeer dan eens de ‘healthy snickers’ van The Green Happiness (zie recept onderaan pagina). Deze snack kost wat tijd en moeite maar is het meer dan waard. Wel kleine stukken snijden want hij valt als een baksteen op de maag.

Mis je niet iets?

En vergeet het drinken niet. Je kan natuurlijk uit je dak gaan en vol ertegenaan gaan met liters cocktails, sloten bier of een fles wijn of vier maar als je de film(s) ook écht wilt zien, is het misschien lekkerder om dit met mate te doen. Of doe het simpel en ‘oldskool’; gewoon een glas fris pakken.


 


Probeer de 'healthy snickers'

The Green Happiness – healthy snickers
 

De ‘CRUNCH’ (onderste laag)
15 cashewnoten
15 hazelnoten
15 walnoten
4 dadels 
3 tl kokosolie

Bereidingswijze:

Doe het geheel in de blender of hak het met een mes in grove stukken voor een meer ‘crunchy’ onderkant. Wanneer het goed plakt (zo niet, voeg extra dadels toe) en stevig is, doe het dan in de bakvorm. Zet het geheel 20 minuten in de vriezer.

De CARAMEL (middelste laag)
4 dadels (ongeveer 80 gram)
70 ml water 
1 tl kokosolie
2 tl kaneel, vanillekruiden of koekkruiden

Bereidingswijze:

Blender het geheel tot een gladde massa totdat het een echte karamellaag wordt. Wanneer het te dik is of niet goed mengt, voeg dan nog wat water toe en wanneer het te waterig is, voeg nog wat dadels toe. Doe dit over de onderste laag en zet het in de vriezer tot het hard is (ong. 90 minuten).
 

De CHOCOLADE laag
40 gram chocolade meer dan 70 % cacao
1,5 volle el cacaopoeder
1,5 volle el kokosolie
    

Bereidingswijze:

Smelt alles au bain marie en voeg het over de 2e laag heen. Zet het weg in de vriezer tot het hard is.